Hvorfor supplere sin varmepumpe med en pilleovn?

Varmepumper bliver én af de mest brugte opvarmningsformer i danske boliger. Vi mener dog stadigvæk du bør supplere din varmepumpe med en pilleovn i stuen. Her får du 5 gode grunde:

Du får en blød, behagelig og cirkuleret varme.

Radiatorerne sender varmen afsted som strålevarme, så der bliver særligt varm i nærheden af apparatet, mens resten af rummet er noget køligere. Faktisk er en varmepumpe ikke super effektiv, når man har radiatorer i huset. I stedet cirkulerer pilleovnen varmen ud i rummene med blæser, når du slår den til. Det betyder, at hele rummet, huset, dig og din familie bliver gennemvarmet på en behagelig og komfortabel måde. Og bare rolig – i de moderne pilleovne er blæseren yderst lydsvag. Kom forbi et af vores showrooms og mærk varmen og hør det lave lydniveau.

Du får et bedre indeklima

Hvor luft-vand-varmepumper udnytter luften udenfor, cirkulerer pilleovnen luften, som er i rummet. Den varmer det op og tørrer det, så luftfugtigheden bliver lavere. Det er bedre for dig at være i og gør risikoen langt lavere for fugt og svamp i boligen. Huse med kælder døjer særligt med luftfugtigheden, så her gør pilleovnen en ekstra markant forskel. Det forbedrede indeklima i kælderen vil forplante sig mærkbaret i husets øvre etager.

Du sparer penge på elregningen

En varmepumpe har ofte mange ekstrafunktioner, som du kan slå til – men det bruger energi og tærer på elregningen. Det samme gælder, når de kolde grader er over os, for her leverer varmepumpen for lave temperaturer til at varme dig og huset op – og så trækker den på elnettet i stedet for og det er dyrt. Pilleovnen kan løfte temperaturen i boligen op til en behagelig temperatur, når varmepumpen ikke slår til. Og i det kolde nord med dårligt isolerede huse, gamle centralvarmesystemer eller små radiatorer og rør – ja, så sker det tit.

Du nyder godt af hyggen – og varmen

Mange køber en pilleovn, fordi den er et hyggeligt supplement – at sidde der ved den levende ild og hygge sig. Det er en særlig evne ilden har, som et af vores grundelementer. Men når vi møder kunder senere hen, er de begyndt at bruge pilleovnen hver dag. De har oplevet, hvor dejlig varme den giver, og hvor nemt det er. Så hyggen er der – men det er den behagelige varme i den grad også og nogen vil endda sige vanedannende.

Du får levende ild i en miljøvenlig løsning

En pilleovn brænder 9 gange renere en den bedste traditionelle brændeovn! Årsagen er, at pilleovnen regulerer sig selv, så den får højest mulig virkningsgrad ud af træpillerne – som i øvrigt er CO2 neutrale. Derfor danner ovnen også færre støvpartikler og ryger næsten ikke – den er altså til mindre gene for naboen. Så hvis du vil passe godt på klimaet og samtidig holde varmen, er pilleovnen også en oplagt suppleringsvej at gå.