Købsguide til valg af ny pilleovn

Vi har mange års erfaring i salg af pilleovne og kender alle regler i forhold til installationen. Her er det typiske forløb i en købsproces:

 

Afdæk dit behov for valg af modeltype. Skal det være en traditionel model (AIR) eller har du et centralvarmeanlæg pilleovnen skal kobles op på (HYDRO)? Giver det måske god mening at kigge på en pilleovn med mulighed for varmeflytning til andre rum (C-AIR)?


Hvad er dit behov? Er du til en pilleovn med fuldt-integreret app-styring (MAESTRO)? Eller måske bare en mere simpel pilleovn (EASY)?


Hvordan er installationsforholdene i huset? Er der en brugbar skorsten? Kommer skorstenen ned gennem loftet? Eller er det en muret skorsten? Er der brændbare materialer på vægge og gulv, hvor pilleovnen skal stilles op? Brændbart er trægulve og tæpper, træpaneler, fodlister i træ eller plast, stikkontakter, trælofter, trævægge, gipsvægge på træskelet o.lign. Bmærk især, at en stål- eller glasplade på trægulv eller tæppe er brændbart. Pilleovnene fra MCZ er godkendte til at stå tæt på brændbart. Det er de røgrør der kobler pilleovnen sammen med stålskorstenen der er udfordringen. Røgrør med en diameter på 80 mm skal nemlig holde en afstand på 37,5 cm til det brændbare materiale. Vi kan ofte løse dette ved at sætte varmeskjold på røgrørene. I visse tilfælde installeres en isoleret skorsten helt ned på pilleovnen (modeller med topafgang).


Vil du genanvende en eksisterende gulvplade? Det er her vigtigt, at der kan holdes en afstand på 30 cm fra fronten af pilleovnen til gulvpladens forkant. Pilleovne med bagudgang, hvor der monteres røgrør opad kommer cirka 20 cm ud fra væggen. Pilleovne med topafgang bør have 8-10 cm luft bag pilleovnen, så man kan komme til pilleovnens pollenfilter.


Vil du selv installere pilleovnen eller skal vi gøre det for dig? Det er helt lovligt selv at installere en pilleovn, montere de røgrør der skal forbinde pilleovnen med skorstenen og faktisk også selv at sætte en helt ny skorsten op. Det hele skal godkendes af din skorstensfejer bagefter.


Har du en god askesuger med filter? Den daglige vedligeholdelse af pilleovne gøres bedst og lettest med en god askesuger.


Har du styr på træpillerne? Kvaliteten er vigtig og vi ser hvert år en del driftsstop på grund af sten og andre fremmedlegemer i træpillerne, som ikke skal være der samt også for meget støv og dannelse af slagger i brændskålen. Driftsstop kan undgås ved at fyre med en god kvalitet. Vi anbefaler de Södra træpiller du kan købe her på siden.


Du er altid velkommen til ringe til os for hjælp til køb af din nye MCZ pilleovn. Send os også meget gerne en e-mail med et foto af det sted, hvor pilleovnen skal installeres. Så kan vi meget let hjælpe dig videre i den rigtige retning.